Dyslexie is bij spelling D of T geen probleem

Dyslexie, een probleem

Mensen die dyslectisch zijn, hebben moeite met de spelling en/of met lezen, maar deze stoornis staat los van het intelligentieniveau.

 

Dyslexie, geen probleem

De ervaring als dyslexiecoach heeft me geleerd dat iemand die ernstig dyslectisch is, goed in staat blijkt te zijn de regels voor de spelling van de werkwoordsvormen foutloos te hanteren.

 

Geef u / je op voor een cursus spelling D of T!

 

Wie het onderstaande interessante stukje zonder problemen lezen kan, is in geen geval dyslectisch. 

Wie dit probleemloos leest, is niet dyslectisch
 
 
 
 

Een brief van een dyslecticus

Goededag meneer Duifhuizen,    

 

Ik heb enige maanden geleden een taalcursus bij u gevolgd. Vorige week heb ik mijn stage positief afgerond. Dit was één van de weinige momenten in mijn jonge leven, dat ik geen opmerkingen over mijn taalgebruik (spelling) kreeg.

 

Uiteraard is het zeer moeilijk om totaal foutloos Nederlands te schrijven, mijn rapport zal daarom wel een paar fouten bezitten. Echter het uitblijven van opmerkingen geeft aan dat het niveau nu toereikend is voor een hoger opgeleide. Ik kijk nu ontspannen uit naar mijn afstuderen in 2011. In het bovenstaande heeft u een groot aandeel gehad! Graag meld ik u dat, immers “ere wie ere toekomt.”

 

Ik hoop van harte dat u uw cursus voortzet en zo ook anderen kan helpen! Taal zal een grote inspanning van mij blijven vragen verwacht ik, maar met de kennis die ik nu bezit zijn de spreekwoordelijke bergen, heuveltjes geworden.

 

Met vriendelijke groet,   

 

P.M. v V.